Jaartraining Mindfulness

Wat je kan verwachten tijdens dit jaar :

  • we leren contact maken met onze eigen gevoelens, gedachten en gewoontes.
  • krijgen meer inzicht in het functioneren van onze geest en hoe deze voor alsook tegen ons kan werken.
  • worden bewust van de samenhang tussen gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen.
  • leren onze gedachten zien als louter gedachten die komen en gaan. Door dit inzicht en het nemen van adempauzes worden we bewust van keuzemogelijkheden waardoor we meer vrijheid ervaren.
  • we gaan samen op weg met gelijkgestemden. Het groepsproces werkt ondersteunend, zorgt voor inspiratie en motivatie

Het trainen van onze aandacht staat centraal. Het trainen van onze aandacht opdat we ons niet langer verliezen in onze gedachten, emoties, automatische reactiepatronen,… vraagt oefening.

Deze jaartraining is gebaseerd op de klassieke 8 weken training maar dan verspreid over een jaar. Dit geeft jou meer tijd om Mindfulness te integreren in je dagelijks leven. Naast de maandelijkse  bijeenkomsten, is er halverwege de maand een online bijeenkomst waarin samen wordt geoefend en gedeeld. Verder wordt elke deelnemer gevraagd ook thuis te oefenen (beginnend met 5′). Dit vormt een essentieel onderdeel van de training. Het is mogelijks een what’s app groep te vormen om elkaar hierbij te motiveren en inspireren. 
Er is ook audiomateriaal en er zijn schriftelijke oefeningen om dit proces te ondersteunen. Het programma van deze training is wetenschappelijk onderzocht. Onderzoek toonde een positief effect op de levenskwaliteit.

Interesse in een kennismakingsles ? Vragen ? Inschrijven ? Ga naar info@druyam.be of bel naar 0471/13 57 59.