Wat is Dru Yoga?

“In de stilte wordt het mogelijk de stem van jouw innerlijke wijsheid te horen.

Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Veel houdingen en sequenties zijn erop gericht om de energiebanen rondom het hartcentrum te activeren.
Het is een zachte, toegankelijke vorm van yoga. Dru Yoga wil je helpen om via beweging te komen tot het stille punt in jezelf, die plek waar je innerlijke rust en vrede kan ervaren.

Er wordt soms gedacht dat men heel soepel moet zijn om yoga te beoefenen maar dat is niet zo. Yogahoudingen kunnen aangepast worden. Het belangrijkste tijdens de les is te leren luisteren naar jouw lichaam en haar grenzen te respecteren.

In onze Westerse samenleving zitten we heel veel in ons hoofd. Vaak zijn we vervreemd van ons lichaam. Dru Yoga kan helpen om lichaam, geest en hart weer in balans te brengen.

Een les start met een rustige of stevige opwarming, gevolgd door een EBR (Energy Block Release Sequence). Dit is het unieke van Dru Yoga. Het gaat om sequenties die gebruik maken van zachte, vloeiende bewegingen die zich herhalen. Deze EBR’s kunnen helpen om energieblokkades op te lossen. Tijdens een les komen ook asana’s (klassieke yogahoudingen) en pranayama (ademhalingsoefeningen) aan bod. De les eindigt met een diepe ontspanning. Hierdoor kan de opgewekte energie zich verankeren zodat er een innerlijke balans kan ontstaan.

Regelmatige beoefening van Dru Yoga zorgt voor flexibiliteit en kracht, zowel lichamelijk als mentaal. Het kan je houding verbeteren, je adem verdiepen. Je wordt je bewuster van je lichaam waardoor je signalen sneller gaat opmerken, je leert ontspannen en nog zoveel meer.

Wil je op de hoogte blijven van alle evenementen van Dru Yam, ga dan zeker ook naar de facebookpagina op facebook.com/druyam.be