Wat is Mindful Dru Yoga?

“Des te beter je beseft dat je NIET het denken bent, dat je NIET je gevoelens bent maar de WAARNEMER van je gedachten en je gevoelens des te meer verliezen gedachten en emoties hun vermogen om je ongelukkig te maken.” (Eckhart Tolle)

Mindful Dru Yoga combineert bewegingen uit Dru Yoga en oefeningen uit Mindfulness.

Het is rustiger van opbouw dan een gewone Dru Yogales. De focus binnen Mindful Dru Yoga ligt op het oefenen van onze geest om met vriendelijke aandacht aanwezig te zijn in elk moment. Terwijl we bewegen, zitten of staan proberen we zo goed mogelijk gewaar te zijn van ons lichaam, onze gedachten en emoties zodat we niet langer de speelbal blijven van onze automatische reactiepatronen.

Onze reacties tijdens het oefenen, zijn een afspiegeling van onze reacties ten aanzien van gebeurtenissen in ons leven. Tijdens de lessen worden we bewuster van deze reactiepatronen. Dit bewustzijn vergroot de kans in de toekomst op een meer adequate manier om te gaan met wat er op ons pad komt. Hierdoor ontstaat meer vrijheid.

Victor Frankl, overlevende van Dachau en Auschwitz, schreef in zijn boek: de zin van het bestaan : “Wij, die leefden in concentratiekampen herinneren ons de mannen die al troostend en bemoedigend door de barakken liepen, hun laatste stuk brood uitdelend. Het mogen er weinig geweest zijn maar zij bewezen dat alles van een mens afgenomen kan worden behalve de ultieme menselijke vrijheid om een houding te kiezen ten aanzien van een situatie en in welke situatie ook zijn eigen weg te gaan” .

Door regelmatige beoefening leren we beter luisteren naar ons lichaam, naar onszelf en dit vanuit een open, niet-oordelende houding.

Wil je op de hoogte blijven van alle evenementen van Dru Yam, ga dan zeker ook naar de facebookpagina op facebook.com/druyam.be